Miklós
-7 °C
4 °C

Tűzpárbaj a libaononi-izraeli határon

MTI
2003.10.06. 19:43
Tűzpárbaj zajlott hétfőn délután az izraeli-libanoni határon, egy izraeli katona megsérült, míg libanoni területen találat érte az ENSZ békefenntartó erőinek egyik vízszállító járművét. Libanoni források szerint az izraeli katonák tüzet nyitottak Kfar Suba dél-libanoni településre. Izraeli katonai források ugyanakkor azt közölték, hogy Libanon felől nyitottak tüzet rájuk, és egy izraeli katona megsebesült - közölték libanoni biztonsági források és helyi lakosok.

Libanoni részről cáfolták, hogy bárki a határ túloldalát tűz alá vette volna. Biztonsági források és szemtanúk ugyanakkor egyértelműen megerősítették az izraeli támadást. Az ENSZ békefenntartó erőinek egyik vízszállító járművét három találat érte az izraeli határon túlról - jelentette ki a békefenntartó erők szóvivője.

Személyi sérülés nem történt. Történt egy másik incidens is a nap folyamán: libanoni közlés szerint a határ izraeli oldaláról tüzet nyitottak libanoni területen haladó gépkocsik felé. Mint az AP írja, az izraeli-libanoni határtérségben rendszerint nyugalom van, olykor a vitatott hovatartozású Sebaa-tanyáknál fordulnak elő összetűzések az izraeli határőrök és a libanoni székhelyű síita Hezbollah fegyveresei között, olykor beavatkozik ezekbe az izraeli légierő is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.