Zalán
9 °C
19 °C

Megkezdődött a tanév Irakban

MTI
2003.10.09. 06:09
Több mint kéthetes késéssel, de a háború utáni Irakban is megkezdődött a tanítás. A halasztást a kormányzótanács rendelte el, hogy több idő jusson a felkészülésre, de a kezdetek így sem problémamentesek, és a kilátások sem bíztatóbbak. Az új tankönyvek egy része még nem érkezett meg az iskolákba, és a Bagdad környéki általános iskolák többsége a háború és a háborút követő rablótámadások miatt még mindig alkalmatlan a tanulók fogadására.

Bagdad At-Talbíja negyedében több mint tizenöt általános- és középiskola működött a Szaddám-éra idején, a mostani első becsengetéskor csupán hat intézményben kezdődhetett meg a tanítás.

- A harcok alig-alig okoztak károkat a tanintézményekben, de a háborút követő rablótámadások, szervezett fosztogatások már nem voltak tekintettel iskoláinkra - mondja Latíf Sáker általános iskolai tanár. - Az épületek nagy többsége a háborút követően üresen tátongott, mivel a fosztogatók elvittek mindent, ami mozdítható volt, minden mást barbár módon feldúltak. Mostanára sikerült helyreállítani az épületek jelentős részét, de bútorokra, demonstrációs eszközökre már nem mindenhol futotta.

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.