Vilma
-7 °C
4 °C

Meggyilkoltak egy spanyol diplomatát Bagdadban

MTI
2003.10.09. 13:09
Meggyilkoltak egy spanyol diplomatát csütörtökön az iraki fővárosban. A hírt a spanyol külügyminisztérium is megerősítette az AFP-nek. José Antonio Bernal Gomez éppen házából lépett ki, amikor végeztek vele.

A madridi El Pais című lap bagdadi tudósítója úgy nyilatkozott a Cadena Ser spanyol kereskedelmi rádiónak, hogy a diplomatát géppisztoly-sorozattal ölték meg. A merénylők ugyanazt a módszert alkalmazták, mint két héttel ezelőtt Akila al-Hásimi, az iraki kormányzótanács egyik tagja ellen.

José Antonio Bernal Gomez volt, a spanyol légierő őrmestere, a spanyol katonai hírszerzés tagja, aki a spanyol védelmi minisztérium közlése szerint az amerikai-brit invázió idején is Irakban tartózkodott.

A diplomata a második spanyol, akit megöltek Irakban a háború befejezése óta. Augusztus 19-én az ENSZ-misszión szolgálatot teljesítő Manuel Martin Oar sorhajókapitány vesztette életét az ENSZ bagdadi főhadiszállása, a Canal Hotel elleni merényletben.

Spanyolország, amely az Egyesült Államok hűséges támogatója a háború kitörése óta, mintegy 1250 fős katonai kontingenst állomásoztat Irakban Diváníja és Nedzsef között, lengyel parancsnokság alatt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!