Salamon
7 °C
13 °C

Ezrek emlékeztek Bali szigetén

MTI
2003.10.12. 10:04
Egyes jelentések szerint kétezer, más források szerint háromezer résztvevője volt Indonézia üdülőszigetén tartott megemlékezésen. A jelenlévők - a túlélők valamint a halálos áldozatok családtagjai - a szabad ég alatt közös imával, egyházi dalokat és népdalokat énekelve idézték fel a turistaparadicsomban egy évvel ezelőtt történt terrorcselekmény szörnyű emlékét és felolvasták a halottak nevét.

Az eseményen jelen volt John Howard ausztrál miniszterelnök. Az iszlám szélsőségesek által végrehajtott terrorcselekmény halottai között a legtöbben ausztrálok voltak, nyolcvannyolcan vesztették életüket - emlékeztettek a hírügynökségek.

A megemlékezésen 22 ország polgárai vettek részt, többek között Ausztráliából, az Egyesült Államokból, Braziliából, Dél-Koreából és Portugáliából valamint Indonézia különböző részeiből.

Susilo Bambang Yudhoyono indonéziai politikai és biztonsági miniszter azt ígérte az egybegyűlteknek, hogy kormány folytatja a még szökésben lévő merénylők felkutatását. Indonéziában eddig 34, szélsőséges szervezetekhez tartozó személyt fogtak el, közülük hármat halálra ítéltek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.