Gerzson
1 °C
10 °C

A Hamász bosszút esküszik négy palesztin halott miatt

MTI
2003.10.18. 20:31
Négy palesztin életét vesztette, huszonegyen megsebesültek szombaton a palesztin önkormányzatú területeken elkövetett erőszakcselekmények következtében.

Palesztin kórházi források szerint három palesztin vesztette életét az izraeli hadsereg újabb hadműveletében a Gázai övezetben lévő Rafahban. Az áldozatokkal, köztük Tárik Abu al-Huszeinnel, a Hamász szélsőséges palesztin mozgalom egyik helyi vezetőjével, harckocsilövedékek végeztek. A lövöldözésben 19 palesztin megsebesült - jelentette a dpa német hírügynökség. A Hamász közleményében ígéretet tett: bosszút áll tisztségviselője haláláért.

A katonák két nap elteltével kedden hatoltak be ismét a városba és menekülttáborába, hogy megsemmisítsék azokat az alagutakat, amelyeken keresztül az izraeliek gyanúja szerint a szomszédos Egyiptomból fegyvereket csempésznek palesztin területre. A palesztinokat segélyező ENSZ-szervezet (UNRWA) adatai szerint a műveletben 114 házat leromboltak, és 1240 helybeli fedél nélkül maradt.

Izraeli katonák agyonlőttek egy 14 éves fiút a ciszjordániai Túl-Karmban. A fiú az iskolából tartott hazafelé, amikor a halálos lövések érték. Az incidensben további két fiatal megsebesült.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.