Gyöngyi
2 °C
13 °C

Fontos terrorsejtet számoltak fel a Fülöp-szigeteken

MTI
2003.10.23. 13:19
Az iszlám szélsőségesekkel szembeni Fülöp-szigeteki fellépés legújabb sikerével dicsekedett Gloria Macapagal Arroyo Fülöp-szigeteki elnök csütörtökön, közölve: az ország biztonsági erői leleplezték a Jemaah Islamiyah (JI) terrorszervezet egyik fontos sejtjét.

A manilai kormányzat múlt vasárnap jelentette be, hogy elfogták Taufek Refkét, aki az említett terrorista sejt egyik vezetőjeként tevékenykedett a déli országrészben fekvő Mindanao szigetén. A manilai biztonsági erők másnap Cotabato városban megrohamozták a JI tagjainak feltételezett rejtekhelyét, ahol bombakészítéshez használatos felszereléseket találtak.

Arroyo elnök asszony csütörtökön sajtóértekezleten ecsetelte a biztonsági erők sikerének jelentőségét. A tájékoztató alatt Arroyo mögött katonák elővezették a bilincsbe vert Refkét - jelenti az AP. A Jemaah Islamiyah számlájára számos délkelet-ázsiai terrorcselekményt írnak, köztük az indonéziai Bali szigetén tavaly ősszel elkövetett, több mint 200 halálos áldozatot követelő robbantásos merényletet is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!