Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Kína: agyonvertek egy keresztény nőt a rendőrségi őrizetben

MTI
2003.11.04. 21:49
Egy kínai rendőrőrsön vélhetően halálra vertek egy keresztény vallású kínai nőt, miután az őrizetes családja nem volt hajlandó kifizetni a hatóságok által elengedéséért követelt pénzdíjat - jelentette be kedden a hongkongi Emberi Jogok és Demokrácia Tájékoztatási Központja nevű emberi jogi szervezet.

A keleti Santung (Shandong) tartományban fekvő Pingtu (Pingdu) településen a rendőrség október 29-én "tiltott vallási tevékenység" vádjával őrizetbe vett egy 33 éves keresztény nőt, Csang Hung-mejt (Zhang Hongmei), majd elengedése fejében 3000 jüant (362 dollár) követelt a családjától.

Csang családtagjai visszautasították a követelést, és még aznap a rendőrőrsre mentek tiltakozni. A rokonok láthatták őrizetben lévő szerettüket, és állításuk szerint Csang nem beszélt, arcán, karján és lábán pedig sebeket vettek észre.

A rokonság mintegy 20 tagja október 31-én a település önkormányzata előtt elkeseredett tüntetésbe kezdett, s közel 50 rohamrendőr tudta csak őket, valamint az utcai bámészkodókat az épülettől távol tartani. Az önkormányzat a nyomás hatására ígéretet tett az ügy kivizsgálására.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!