Piroska
-10 °C
1 °C

Az al Kaida tagadja a rijádi merénylet elkövetését.

MTI
2003.11.15. 13:51
Az al-Kaida terrorhálózat szombaton közleményben cáfolta, hogy hívei követték el egy hete a 17 halálos áldozatot követelő rijádi merényletet, és arra figyelmeztetett, hogy két éven belül újabb támadást hajt végre egy amerikai nagyváros ellen.

Az al-Mudzsahedun (szent harcosok) nevű iszlám internetes honlapon közzétett közleményében az Oszama bin Laden vezette terrorcsoport egyben tudatta, hogy ő maga áll az amerikai katonák ellen Irakban elkövetett valamennyi támadás mögött.

A Reuters brit hírügynökség szerint a közlemény valódiságát lehetetlen ellenőrizni, nyelvezete azonban hasonló az al-Kaida által korábban közzétett nyilatkozatokhoz. Ez az internetes honlap a múltban többször tette közzé a bin Laden vezette csoport állítólagos közleményeit.

Egy londoni székhelyű arab nyelvű folyóirat kedden arról számolt be, hogy elektronikus levelet kapott az al-Kaidától a rijádi merénylet végrehajtásáról.

"Mi mértünk csapást az al-Muhaja lakónegyedre" - idézte az al-Madzsalla című az elektronikus levelet, amit a terrorhálózat egyik feltételezett, magát Abu Mohammed al-Abladzs néven azonosító műveleti főnökétől kapott.

A szaúd-arábiai hatóságok és az Egyesült Államok közvetlenül a robbantás után az al-Kaidát vádolták a 17 halálos áldozatot követelő merénylet végrehajtásával.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!