Szabina
5 °C
11 °C

Sztrájkolnak az olasz benzinkutasok

MTI
2003.11.23. 14:59
Zárva lesznek az olasz benzinkutak kedd estétől péntek reggelig: az üzemeltetők az ellen tiltakoznak, hogy a jövő évi költségvetésben megvonják eddigi adókedvezményeiket. Olaszországban november 6-án már másfél napos sztrájkot tartottak a kutasok emiatt, de akkor jó néhány kútnál hozzá lehetett jutni az üzemanyaghoz.

A kormány az olaszországi benzinkúthálózat korszerűsítését akarja az adórendelkezések módosításával támogatni. Olaszországban ötezer elavult vagy fölösleges benzinkút üzemel, és ez hozzájárul a benzin drágaságához, ezért ritkítani és ésszerűsíteni akarják a hálózatot. A 2004-es költségvetési törvény szerint azok a benzinkutak, amelyek a létesítményeiket nem korszerűsítik, eleshetnek az adókedvezménytől. Ez viszont az üzemanyag jelentős drágulásához vezethet.

Az üzemeltetők szerint a kormány rá se hederített eddigi tiltakozásaikra, s még csak tárgyalási szándékot sem mutatott. A kutak így kedd este 19 órakor bezárnak - a sztrádákon lévő állomások 22 órakor fejezik be munkát -, s csak november 28-án, azaz péntek reggel veszik fel ismét a munkát (az autópályákon már csütörtök este 22 órától lehet majd ismét tankolni).

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.