Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Újraindul a légi közlekedés India és Pakisztán között

MTI
2003.11.30. 11:31
A pakisztáni elnök bejelentette vasárnap, hogy kormánya rövidesen ismét engedélyezi indiai repülőgépek számára a pakisztáni légtér használatát.

"A jövő héten tartandó indiai-pakisztáni légügyi tárgyalásokon a pakisztáni delegáció hozzájárulását fogja adni a pakisztáni légtér használatához" - idézte Pervez Musarraf elnököt a pakisztáni APP hírügynökség. Az államfő szavai szerint Iszlámábád a jó szándék gesztusaként hoz ilyen intézkedést. Musarraf kifejezte reményét, hogy a két ország korábban fagyos viszonyában mutatkozó jelenlegi olvadás elvezet minden vitás kérdés megoldásához.

A két ellenlábas atomhatalom között néhány nappal ezelőtt lépett érvénybe tűzszünet a vitatott hovatartozású Kasmírt kettéosztó katonai ellenőrzési vonal mentén. A béketárgyalások felújításának gondolatát azonban India mindeddig visszautasította. Újdelhi szerint csak akkor lehet újra tárgyalni a békéről, ha Pakisztán beszünteti a megosztott Kasmír indiai részének elszakításáért harcoló muzulmán fegyvereseknek nyújtott támogatását. Pakisztán tagadja, hogy katonai jellegű támogatásban részesítené ezeket a muzulmán fegyvereseket, és a maga részéről azzal vádolja az indiai hatóságokat, hogy sárba tiporják az Indiához tartozó Dzsammu és Kasmír állam területén élő muzulmánok jogait.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.