Salamon
7 °C
13 °C

Tojással dobálták meg az orosz miniszterelnököt

MTI
2003.12.07. 15:02
Tojással dobták meg Mihail Kaszjanov miniszterelnököt vasárnap, amint az urnába eresztette szavazócéduláját az orosz alsóházi s egyben moszkvai polgármester-választáson. A tojás a vállán találta el a miniszterelnököt. A dobálózó elszánt hölgy színjátéknak bélyegezte a választásokat.

- Kaszjanov, a választás bohózat - kiáltotta a nő, mielőtt a rendőrök kivezették a moszkvai szavazóhelyiségből. A rendőrök a nemzeti-bolsevik párt aktivistáit kárhoztatták a közjátékért, három férfit és két nőt állítva elő. A miniszterelnök még ezt az incidenst is a demokrácia velejárói közé sorolta, míg a rendszeres választásokat a demokrácia sarokkövének minősítette.

Vlagyimir Zsirinovszkij, a liberális demokrata párt vezetője maga gondoskodott újabb incidensről. Az ultranacionalista-populista politikus voksának leadása után nyomban odament a várakozó újságírókhoz, el sem hagyva a szavazóhelyiséget. Amikor a szavazóbizottsági elnök, majd a polgármesteri hivatal képviselője figyelmeztette, hogy a szavazóhelyiségen belül nem nyilatkozhat a törvény szerint, Zsirinovszkij kisebb botrányt rendezett, majd kijelentette, hogy azt a "csinovnyikok" beavatkozása provokálta ki.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.