Natália
-3 °C
7 °C

Amerikai állásokat támadtak Bagdadban

MTI
2003.12.12. 06:07
Nem követelt emberáldozatot és csupán kisebb anyagi károkat okozott az a három nagy robbanás, amely csütörtök este Bagdad központjának egy részét rázta meg az amerikai főhadiszállásnak is otthont adó épületegyüttesnél.

Helyi idő szerint éjfél körül hallatszottak a robbanások. Rögtön ezt követően füstoszlop szállt fel a helyszínről, az épületegyüttesben szirénák szólaltak meg, és amerikai helikopterek is emelkedtek a levegőbe.

Egy amerikai katonai szóvivő az első vizsgálatokat követően, péntek hajnalban közölte, hogy két lövedék a palotákból és parkosított részekből álló, erődszerűen megerősített épületegyüttes "környékén" csapódott be. Elmondta, egy épületben a robbanások kárt tettek, de az sem súlyos, emberi sérülést pedig egyáltalán nem okoztak.

A bagdadi főhadiszállás ellen már a múlt hónapban is megpróbáltak támadást intézni, de a tüzérségi lövedékek nem jutottak el az épületegyüttes területéig.

Csütörtökön merényletet követtek el a Bagdadtól nyugatra fekvő Ramádiban is az amerikai támaszpont ellen, ott egy amerikai katona életét vesztette, 14 megsebesült. Az öngyilkos merénylő és két feltételezett társa ugyancsak meghalt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!