Miklós
-7 °C
4 °C

Megszületett a korrupcióellenes megállapodást

MTI
2003.12.12. 07:13
Kilencvenöt ország írta alá összesen a korrupcióellenes harccal foglalkozó új ENSZ-megállapodást a témával foglalkozó, csütörtökön befejeződött mexikói tanácskozás keretében.

A világ egészére kiterjedő nemzetközi megállapodás egyebek között kötelezi az aláíró országokat, hogy határokon belül és egymásnak is segítsenek a korrupciógyanús ügyek kivizsgálásában, illetve előírja, hogy a bűnös úton szerzett pénzt juttassák vissza rendeltetési helyére. Törvényi szabályozásuk szigorítását, a pártok és kampányok finanszírozásának átláthatóvá tételét, külön nemzeti felügyelőszervek létesítését, továbbá az ügyekben tanúskodók védelmét is megköveteli a dokumentum a részt vevő országoktól. Cél annak megakadályozása, hogy a nemzetgazdaságok jelentős forrásoktól essenek el a korrupció miatt.

A kétéves tárgyalássorozat során kidolgozott dokumentum akkor lép életbe, ha legalább 30 országban a parlament is ratifikálja. A méridai tanácskozáson kételkedő vélemények is elhangzottak azzal kapcsolatban, hogy milyen eszközökkel lehetséges az egyezményben foglaltak hatékony betartását biztosítani.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!