Katalin
3 °C
9 °C

Öt áldozata van az izraeli hadsereg Gázai övezeti akciójának

MTI
2003.12.23. 14:46
Lelőttek öt palesztint izraeli katonák, miután keddre virradó éjszaka behatoltak a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városába; később még három palesztin belehalt a sérülésébe - közölték palesztin kórházi és biztonsági források. Az izraeli katonák mintegy tizenöt terepjáró gépkocsival és páncélozott harcjárművel vonultak be a városba, ahol heves tűzpárbaj bontakozott ki köztük és az ellenálló palesztin fegyveresek között. Az összecsapásokban a legfrissebb adatok szerint nyolc palesztin életét vesztette, 34 pedig megsebesült, közülük nyolc súlyosan. A katonai akcióban több ház megrongálódott.

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője megerősítette a rafahi behatolás hírét. A művelet céljának a Gázai övezetet és Egyiptomot összekötő, fegyvercsempészésre szolgáló alagutak megsemmisítését nevezte, hozzátéve, hogy az év eleje óta 40 ilyen alagutat fedeztek fel.

Az izraeli katonák néhány órával azután vonultak be Rafahba, hogy a Gázai övezet középső részén egy palesztin fegyveres megölt két izraeli katonatisztet.

A 2000 szeptembere óta tartó izraeli-palesztin erőszakhullámban az újabb halálos áldozatokkal együtt immár 3659 ember vesztette életét. Közülük 2737 palesztin, 856 pedig izraeli volt.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft