Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Tiltakoznak a zsidó telepesek kalózrádiója miatt

MTI
2003.12.29. 15:09
Tiltakozott a palesztin tájékoztatási minisztérium hétfőn amiatt, hogy az izraeli kormány törvényesítette a palesztin területeken élő zsidó telepesek kalózrádióját, mondván: Izrael ezzel bátorítja a palesztinokkal szembeni erőszakra uszítást. A jeruzsálemi körzeti bíróság értesülések szerint hétfőn mindazonáltal törvénytelen műsorsugárzásért több hónapos börtönbüntetésre ítélte a Hetes Csatorna (Aruc 7) rádió három vezetőjét.

A palesztin minisztérium közleményében megjegyezte, hogy a zsidó telepesek rádiója rendszeresen a palesztinok és vezetőik meggyilkolására, elűzésére való felhívásokat tett közzé.

Az izraeli kormány vasárnap döntött arról, hogy törvényesíti a Hetes Csatornát, amely októberben kénytelen volt felfüggeszteni a műsorsugárzást. Az 1988-ban létrehozott rádiócsatorna előbb egy Izrael területi vizein kívül tartózkodó hajóról, majd egy észak-ciszjordániai zsidó telepről sugározta műsorát, amelyet októberben kénytelen volt felfüggeszteni. A rádió műsoraiban élesen elítélte a palesztin autonómiáról 1993-ban kötött oslói megállapodást és a palesztin területekről történő bármiféle izraeli visszavonulást. Hallgatósága többnyire a ciszjordániai és Gázai övezetbeli zsidó telepek lakossága, illetve az Izraelben élő vallásos zsidók közül kerül ki.

Értesülés szerint a jeruzsálemi kerületi bíróság hétfőn háromtól hat hónapig terjedő börtönbüntetésre és 10 ezertől 50 ezer sékelig (1 dollár=4,5 sékel) terjedő pénzbírságra ítélte a rádió három vezető munkatársát - köztük igazgatóját - illegális műsorsugárzás miatt. Hét másik munkatársra felfüggesztette börtönbüntetést róttak ki. A kalózrádió szerkesztői ellen még októberben emeltek vádat.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.