Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Az Unióhoz és az ENSZ-hez fordul a VMSZ

MTI
2004.01.14. 16:25
A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) a nemzetközi közösséghez fordult amiatt, hogy a legutóbbi szerbiai parlamenti választáson nem jutottak be a törvényhozásba a kisebbségek autentikus képviselői - jelentette be szerdán Szabadkán Kasza József, a VMSZ elnöke.

A VMSZ az Európai Uniónak, az Európa Tanácsnak, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek és az ENSZ-nek, valamint a nyugati országok belgrádi nagykövetségeihez küldött levelében a nemzetközi közösség támogatását és segítségét kéri ahhoz, hogy a kisebbségekre nézve kedvezően változzon meg a köztársasági választási törvény.

Kasza szerint a szóban forgó jogszabályt úgy kell módosítani, hogy a kisebbségek tekintetében módosuljon a parlamentbe való jutáshoz szükséges ötszázalékos küszöb, s legyen esélyük a parlamenti képviseletre.

A december 28-i parlamenti választáson a VMSZ bábáskodásával létrejött, kisebbségi és regionális pártokat tömörítő Együtt a toleranciáért szövetség nem jutott be a parlamentbe, mert néhány tizedszázalékkal az ötszázalékos küszöb alatt maradt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!