Vilma
-7 °C
4 °C

Merénylet készülhetett az új grúz államfő ellen

MTI
2004.01.14. 19:06
Merénylet készülhet a megválasztott grúz államfő ellen - jelentette ki a grúz belügyminiszter.

Georgij Baramidze belügyminiszter szerdán Tbilisziben közölte újságírókkal, hogy a minisztérium információi szerint bizonyos erők terrorista akciókat készíthetnek elő Mihail Szaakasvili megválasztott államfő ellen. Emiatt a maximális szintre emelték a biztonsági intézkedéseket az új államfő beiktatásáig hátralévő időben.

A miniszter példaként elmondta, hogy az államfő leendő szállása előtt egy nagy fenyőfán kialakított lest találtak a rendőrök. A jól álcázott lesen csak egy matracra bukkantak, de a miniszter szerint innét orvlövész vehette volna célba Szaakasvilit, esetleg megfigyelő pontként használhatták volna a leshelyet.

Mihail Szaakasvilit, aki elsöprő fölénnyel nyerte meg a január 4-én rendezett elnökválasztást, a tervek szerint január 25-én iktatják be hivatalába.

Eközben szerdán a grúz parlament törvényt hozott az ország új nemzeti lobogójáról. Az 1990-ben elfogadott háromszínű - fekete-fehér-somvörös - zászló helyett Grúzia új nemzeti lobogója az a zászló lesz, amelyet az Eudard Sevardnadze elnököt megbuktató ellenzéki erők használtak. Ezen fehér alapon öt pravoszláv kereszt látható - egy nagyobb a zászló közepén, négy kisebb a pedig a lobogó négy sarkában.

A grúz politikusok már a kilencvenes évek végén felvetették a zászlócsere szükségességét, de az új nemzeti lobogóról kezdett akkori viták nem vezettek semmilyen eredményre.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!