Zalán
9 °C
19 °C

Saron nem mond le

MTI
2004.01.22. 08:32
Kapcsolódó cikkek (1)
A szerdán kirobbant újabb vesztegetési botrány ellenére sem kíván lemondani Ariel Saron izraeli miniszterelnök. Ezt maga a kormányfő jelentette ki csütörtökön reggel az izraeli katonai rádiónak nyilatkozva és megerősítette ezt a Jediót Ahronót című lap csütörtöki számában megjelent interjújában is.

Saron leszögezte: tovább fog dolgozni miniszterelnökként és ostobaságnak minősített minden olyan híresztelést, amely szerint önként távozna. A katonai rádió és az izraeli televízió kettes csatornája szerint a főügyész a következő hetekben dönt arról, hogy vádat emel-e a kormányfő ellen. Jószef Tomi Lapid igazságügyi miniszter ugyanakkor úgy fogalmazott: egyelőre nincs ok arra, hogy Saron felfüggessze miniszterelnöki tevékenységét.

Szerdán vádat emeltek David Appel építési vállalkozó ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy a kilencvenes évek végén megpróbálta megvesztegetni az akkori külügyminiszter Saront fián, Gilad Saronon keresztül. A vádirat ugyan nem mondta ki, hogy Ariel Saron elfogadta a kenőpénzt, de az ügyész szerint tudnia kellett arról, hogy a fia hasznot húzhatott David Appel üzletemberrel fenntartott kapcsolataiból. A vállalkozónak egy görög üdülősziget megvásárlásához lett volna szüksége Saron segítségére, aki akkor még külügyminiszter volt.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!