Mária
-6 °C
-2 °C

A szocialisták támogatásával alakulhat meg a szerb kormány

MTI
2004.02.15. 19:53
A milosevici szocialisták külső támogatásával alakul meg minden bizonnyal az új szerb kormány. A Szerb Megújhodási Mozgalom (SPO) döntéshozó szerve, a főbizottság vasárnap úgy határozott, hogy az SPO belép a Szerbiai Demokrata Párt (DSS) vezette kisebbségi kormányba, amelyben rajtuk kívül részt fog venni a demokratikus tömbbe sorolt két másik párt, a G17 Plus és az Új Szerbia is.

A monarchia visszaállításáért síkra szálló, mérsékelt nacionalista SPO döntése fordulatot jelent a hat hete folyó sikertelen kormányalakítási tárgyalásokban. A DSS néhány napja tett javaslatot a milosevici szocialisták támogatásával megalakuló kisebbségi kormányra, de ezt maga Vuk Draskovic, az SPO elnöke utasította el, aki egykoron a milosevici ellenzék vezéregyénisége volt. Közölte, hogy pártja mindaddig nem fogadja el a DSS által javasolt képletet, amíg a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) elnöke a népirtással és más súlyos háborús bűncselekményekkel vádolt Slobodan Milosevic.

Draskovic kijelentése ellenére az SPO főbizottsága mégis úgy döntött, hogy a párt szerepet vállal a DSS kisebbségi kormányában, amelynek minden bizonnyal az SPS fog külső támogatást nyújtani, mivel a Demokrata Párt (DS) erre nem hajlandó.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.