Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Biztonsági kerítés épül a thaiföldi-malajziai határon

MTI
2004.02.17. 13:48
Biztonsági kerítéseket épít Thaiföld Malajziával közös határa mentén, hogy meggátolja a thaiföldi erőkre támadó muzulmán fegyveresek menekülését. Thakszin Sinavatra thaiföldi miniszterelnök kedden elmondta, a kerítéssel elvágják a többségében buddhista ország déli részén tevékenykedő muzulmán fegyveresek feltételezett menekülési útvonalát. Ezen a vidéken, ahol a muzulmánok vannak többségben, új erőszakhullám kezdődött a múlt hónapban, amikor fegyveresek rajtaütöttek egy katonai támaszponton.

A kormányfő Bangkokban újságíróknak elmondta, hogy nem az egész mintegy 650 kilométeres határszakasz mentén akarnak kerítést húznia, hanem csupán azon a néhány helyen, ahol a feltételezések szerint csempészés folyik. A thaiföldi hatóságoknak jelentős erők bevetésével sem sikerült elfogniuk azokat a fegyveres támadókat, akik több mint 100 fegyvert zsákmányoltak egy akció során. Azok a tettesek sem kerültek kézre, akik felgyújtottak 21 állami iskolát.

Az utóbbi időben számos buddhista szerzetest, és mindkét vallásbeli rendőrt, valamint polgári szolgálatost öltek meg dzsungelvágó késekkel vagy lőfegyverekkel felszerelkezett támadók.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.