Jolán
0 °C
6 °C

Dzurinda szerint valószínűleg szervezik a fosztogatásokat

MTI
2004.02.25. 02:13
A szlovák kormányfő információi szerint nem a szociális megszorítások állnak az élelmiszerboltokat fosztogató romák cselekedetei mögött, hanem valószínűleg bizonyos érdekcsoportok szervezik a zavargásokat és fosztogatásokat.

Mikulás Dzurinda miniszterelnök Vladimír Palko belügyminiszter kíséretében kedd este a kelet-szlovákiai térségbe utazott. Késő este, kassai sajtótájékoztatóján nagyon határozottan fellépve mondta újságíróknak, hogy a törvényellenes cselekedeteket semmi sem igazolja, ezért az illetékes szervek a fosztogatók magatartásának megfelelően fognak fellépni.

Kijelentette: aki a törvény keretei között marad, annak nem eshet bántódása, aki azonban ellene cselekszik, azzal szemben a vonatkozó törvényeknek megfelelően járnak el, és megvédik a tisztes polgárok vagyonát, érdekeit és biztonságát.

A kormányfő "konkrét információkra" hivatkozva utalt arra, hogy a zavargásokat nagy valószínűséggel bizonyos erők szervezik. Dzurinda nem nevesítette, hogy a romákat megnyomorító uzsorásokra, netán más, politikai indítékból cselekvő erőkre gondol-e.

Szavai szerint tarthatatlan állapot, hogy bárki harminc éven át visszaéljen a szociális rendszer biztosította támogatásokkal. - Egyszer el kell jönnie az időnek, amikor ennek véget kell vetni - mondta.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft