Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Szűz Mária-kegyhelyen parádéznak a német melegek

MTI
2004.03.03. 08:49
A katolikus egyház heves tiltakozása ellenére végig akarnak vonulnak a melegek Németország legjelentősebb Mária-búcsújáróhelyén, a bajorországi Altöttingen a homoszexuálisok idei világnapján, július elején. "Hallatlan provokációnak" és a "hit kigúnyolásának" nevezte a zarándokhelyen tartandó parádét Wilhelm Schraml passaui püspök. Az egyházi vezető felszólította a Zöldek helyi szervezetének elnökét, Thomas Grahammert, hogy "a zarándokokkal és Altötting lakosaival való tolerancia jegyében" mondják le a július 3-i felvonulást.

Nem is vártunk más reagálást a katolikus egyház részéről, kommentálta a püspöki állásfoglalást az önkormányzati politikus, aki közölte, hogy a tiltakozás ellenére megtartják a "büszkeségnapi" felvonulást a Szűz Mária-kegyhelyen. Szerinte a melegparádénak tanúsítania kell, hogy Altötting a széles látókörű polgárok városa.

Évente egymillió katolikus hívő zarándokol el a 15 ezer lakosú bajor városkába, amely a franciaországi Lourdes-dal és a portugáliai Fatimával a világ legjelentősebb Mária-búcsújáróhelyei közé tartozik.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.