Árpád
-1 °C
9 °C

Feloszlattak egy emberi jogi tüntetést Szíriában

MTI
2004.03.08. 15:08
Egyes források szerint féltucatnyi emberi jogi aktivistát vettek őrizetbe hétfőn a szíriai rendfenntartó erők Damaszkuszban. Szemtanúk arról számoltak be, hogy tiltakozók kis létszámú, mintegy húszfős csoportja a szír parlament épülete előtt tartott ülősztrájkot. A résztvevők a Szíriai demokratikus szabadságjogok védelmére alakult bizottságok képviseletében az ellen tiltakoztak, hogy 41 éve került hatalomra a Szíriai Baasz (Baath) Párt.

A tiltakozókat polgáriruhás személyek és rendőrök felszólították, hogy hagyják el a területet. Egy tüntető "Szabadságot a vélemény és lelkiismeret foglyainak" feliratot emelt a magasba, amit a hatósági ügynökök összetéptek, majd őrizetbe vették a résztvevőket. Nemrégiben ugyanez az emberi jogi szervezet közleményben tudatta, hogy március 17-én politikai reformokat sürgető követeléssel fordul a hatóságokhoz. A dokumentumot eddig hatezren támogatták aláírásukkal.

Szíriában, ahol a politikai tevékenységet igen szoros ellenőrzés alatt tartják, ez volt az első ilyen jellegű megmozdulás. A hatóságok számos fotóst és újságírót is bekísértek, de a kihallgatás után szabadon engedték őket.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!