Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Korei segítséget kért a békefolyamathoz

MTI
2004.03.08. 17:44
Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia újbóli szerepvállalását sürgette az izraeli-palesztin konfliktus megoldásában hétfőn a londoni látogatáson tartózkodó Ahmed Korei palesztin kormányfő.

Korei kijelentette: az izraeli-palesztin konfliktus különlegesen kedvező fordulóponthoz érkezhet, s ez valójában a nemzetközi közösség cselekvésétől függ, attól, hogy képesek-e reálisan közelíteni a térség problémáihoz.

A palesztin kormányfő figyelmeztetett arra, hogy egyre fogy az idő az amerikai ihletésű útitervben előirányzott "két államos megoldáshoz", s hozzátette: csak akkor találkozik Ariel Saron izraeli miniszterelnökkel, ha megbeszéléseiktől áttörés várható. "A mérsékeltek és a békeerők az idő múlásával veszítenek hitelességükből" - hangoztatta.

Korei, akit fogad Tony Blair brit miniszterelnök is, felhívást intézett a legfejlettebb ipari államokat és Oroszországot magába foglaló G8 csoporthoz, hogy segítsenek a békefolyamat gyorsításában és vizsgálják meg az izraeli kormányfő egyoldalú kivonulási terve mögött húzódó szándékokat.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!