Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

A ciprusi elnök nem derűlátó az újjáegyesítési tárgyalásokat illetően

MTI
2004.03.14. 09:48
Taszosz Papadopulosz ciprusi elnök szerint a február 19-én újrakezdett egyesítési tárgyalásokon nem történt lényeges haladás. A ciprusi elnök vasárnap Athénban tárgyal Kosztasz Karamanlisz új görög kormányfővel az egy helyben topogó újraegyesítési tárgyalásokról. A ciprusi elnök megbeszélést folytat Kosztisz Sztefanopulosz államfővel és Jeórjiosz Papandreuval, az ellenzéki Pánhellén Szocialista Mozgalom (PASZOK) vezetőjével is.

Papadopulosz athéni megbeszélései a március 22. és 29. közötti tárgyalási szakaszt előzik meg, amelyben az ENSZ újjáegyesítési terve értelmében a világszervezet felszólítja Görögországot és Törökországot, vegyenek részt a tárgyalási folyamatban a görög és török ciprióta vezetők megállapodását elősegítendő.

A tárgyalások tétje a görögök lakta Ciprusi Köztársaság és a szigetország északi részén létrehozott, csak Ankara által elismert "Ciprusi Török Köztársaság" május 1. előtt történő újjáegyesítése. Amennyiben ez elmarad, május elsején csupán a sziget görög része csatlakozik az Európai Unióhoz.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.