Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Idén ünnepelték legtöbben március 15-ét Szlovákiában

MTI
2004.03.15. 19:50
A több száz magyarlakta településen a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) ismert személyiségei, parlamenti képviselői, írók, történészek szólították meg a ünneplőket, akik helyenként ezerszámra, országosan százezerszámra mentek el leróni kegyeletüket a szabadságharc emlékhelyeihez. Incidensekről az esti órákig nem érkezett jelentés.

Az elmúlt hatvan év során a szlovákiai magyarság megközelítőleg sem emlékezett meg olyan sok helységben és olyan nagy részvétellel a magyar forradalom és szabadságharc évfordulójáról, mint az idén.

A legtöbb felvidéki megemlékezésen felolvasták Medgyessy Péter európai magyarokhoz intézett levelét, melyben a magyar miniszterelnök az uniós csatlakozás kapcsán azt írta: "Most itt a lehetőség, hogy megteremtsük azt a modern, európai Magyarországot, amely támasza lehet valamennyi magyarnak, éljen bárhol a világban."

A magyar nemzetnek ma is egységre van szüksége, hogy jövőjét biztosítsa, az erdélyi magyarság megosztottsága drámai következményekkel járhat - figyelmeztetett hétfőn Nagyváradon Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a március 15-i ünnepség alkalmából.

A tavalyi március 15-iki megemlékezésekkel ellentétben az idén külön ünnepelt a kárpátaljai magyarság két legnagyobb érdekvédelmi szervezete, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ)

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.