Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Amerikai civilekre támadtak Moszulban

MTI
2004.03.15. 20:44
Fegyveresek tüzet nyitottak hétfőn egy amerikai polgári személyeket szállító személyautóra az észak-iraki Moszulban, s a gépkocsi utasai közül hárman életüket vesztették, ketten megsebesültek.

Az egymásnak ellentmondó hírek alapján egyelőre csak az biztos, hogy a sebesültek amerikai polgári személyek - állítólag vállalkozók -, s úgy tűnik, hogy a támadásban megölt három ember iraki civil.

A civil gépkocsi katonai kíséret nélkül hajtott végig a városon szemtanúk szerint. Az amerikai sebesülteket helikopterrel kórházba szállították. Lehetséges, hogy a halálos áldozatok között van a tartományi munkaügyi miniszter és sofőrje, akiknek moszuli megöléséről Mark Gimmitt amerikai vezérőrnagy számolt be.

Az ugyancsak észak-iraki Kirkukban ismeretlenek fejbe lőtték a városi tanács egy arab nemzetiségű tagját és annak testőrét, amint a tanács szokásos heti ülésére tartott. Két napon belül ő a második köztisztviselő, aki gyilkos merénylet áldozatául esett az etnikailag megosztott - kurdok és arab lakta - városban.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.