Mária
-6 °C
-2 °C

Tízezrek tüntetettek Jaszin sejk megölése miatt

MTI
2004.03.23. 18:53
Tízezrek vonultak utcára kedden a Közel-Kelet több országában, hogy így fejezzék ki tiltakozásukat Ahmed Jaszin sejknek, a Hamász szélsőséges palesztin szervezet alapítójának és szellemi vezetőjének megölése miatt.

Ali Abdullah Szaleh jemeni elnök maga is felvonult Szanaa utcáin, a becslések szerint mintegy 30 ezres tömeg előtt arról szólt, hogy Ariel Saron izraeli miniszterelnöknek nemzetközi bíróság elé kell állnia háborús bűnök elkövetése miatt. Saron engedélyezte a Jaszin sejk életét kioltó izraeli rakétatámadást.

Az egyiptomi fővárosban, Kairóban több tízezer ember tüntetett a Kairói Egyetem és az al-Azhar mecset környékén. A már második napja folyó tüntetések keretében amerikai és izraeli zászlókat égettek el.

Ankarában mintegy kétezer tüntető tiltakozott a Jaszin sejk elleni merénylet miatt. Az egybegyűltek a meggyilkolt Hamász-vezető emlékére tartott ima előtt Amerika- és Izrael-ellenes jelszavakat kiabáltak, Ariel Saront és George Bush amerikai elnököt gyilkosnak nevezték.

A libanoni Tripoliban közel 15 ezer ember gyűlt össze az Izrael-ellenes demonstrációra. Mohammed Nazzal, a Hamász politikai vezetésének egyik tagja a tömeg előtt "gyors választ" ígért a szervezet vezetőjét ért izraeli merényletre, s azt mondta, hogy a támadás "Izraelen belül és kívül is érni fogja a cionistákat".

Az izraeli Názáretben több ezer arab tüntető - köztük a kneszet néhány palesztin képviselője - kísérte végig a város utcáin Jaszin sejk koporsójának másolatát.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.