Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Törvénytelennek tartják Tőkés László határozatát erdélyi lelkészek

MTI
2004.03.24. 21:35
Törvénytelennek tartja a református lelkészek egy csoportja a Királyhágómelléki Református Egyházkerület novemberi közgyűlési határozatát, amely felszólítja a lelkészeket, hogy ne vállaljanak együttműködést a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Szilágy és Bihar megyei szervezeteivel.

A Református Megújulási Közösség (ReMeK) törvénytelennek tartja a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) 2003/54-es közgyűlési határozatát.

A közgyűlés november közepén Tőkés László püspök előterjesztésében felszólította e két megye lelkészeit, hogy ne vállaljanak fellépést semmilyen közös rendezvényen az illető megyei RMDSZ-szervezetekkel, és hivatali minőségükben határolódjanak el mindenfajta együttműködéstől.

Csernák Béla református lelkész, a ReMeK vezetőségi tagja az MTI kérdésére válaszolva úgy vélte: a döntés elsősorban személyiségi jogaiban igyekszik korlátozni a lelkészeket vagy az adott gyülekezet tagjait. Másodsorban olyan érvekre hivatkozva vezet be korlátozást, amelyek nem is szerepelnek az egyház törvénykönyvében.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.