Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Megkezdődött az orosz csapatkivonás Csecsenföldről

MTI
2004.03.26. 16:35
Megkezdték orosz részről az északnyugati körzet belügyi csapatainak kivonását csecsenföldről - jelentette be pénteken Szentpéterváron Alekszandr Lvov, az északnyugati körzet belügyi csapatainak parancsnoka.

- Az első két repülőgép pénteken szállt le Szentpéterváron a Csecsenföldről távozó belügyi katonákkal - tette hozzá sajtóértekezletén. Szavai szerint a körzet csapatainak kivonása Csecsenföldről a tervek szerint április 15-ig befejeződik.

A belügyi erők operatív csapatainak egy dandárja 1999 szeptembere óta teljesít szolgálatot az Oroszországhoz tartozó kaukázusi autonóm köztársaságban, ahol a terület elszakításáért küzdő fegyveres erők ellen már két háborút is vívott az orosz hadsereg, és ahol az orosz államnak jelenleg is nagy erőfeszítésébe kerül a belső biztonság szavatolása. Mindazonáltal orosz részről azt hangoztatják, hogy a csapatok létszámának csökkentését a csecsenföldi helyzet javulása teszi lehetővé.

További hivatalos bejelentés szerint nemcsak a belügyi csapatok állományát vonják vissza, hanem a hadsereg egyes alakulatait is; összesen háromezer fővel szándékoznak csökkenteni a következő három hónap folyamán a Csecsenföldön állomásozó orosz fegyveres erők személyi állományát, amely orosz hivatalos adat szerint jelenleg valamivel több mint hetvenezer főt tesz ki.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!