Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Államcsínykísérlet a Kongói Demokratikus Köztársaságban

MTI
2004.03.28. 17:24
Valószínűleg államcsínykísérlet történt vasárnap a Kongói Demokratikus Köztársaságban, ahol fegyveresek négy katonai támaszpontot és egy magántelevízió-társaság épületét támadtak meg a fővárosban, Kinshasában és tüzet nyitottak az elnöki palotára is. Az ismeretlen fegyveresek páncéltörő rakétagránátot lőttek ki az elnöki palota irányába, az elnöki rezidencia épülete felől pedig viszonozták a tüzet - jelentette ki Nagy-Britannia nagykövete újságíróknak. (A brit nagykövetség épülete az elnöki palotától nem messzire található.)

A közép-afrikai országban fegyveres összecsapások is voltak a hadsereg egységei és Mobutu Sese Seko volt zaire-i elnök testőrei között. A brit nagykövet valószínűsítette, hogy a támaszpontok elleni támadást is ezek az erők hajtották végre.

Vital Kamerhe kongói tájékoztatási miniszter nyugalomra szólította fel a lakosságot és kijelentette, hogy a kormány ura a helyzetnek. Katonai források csupán annyit közöltek, hogy a támaszpontok elleni támadásban résztvevők közül mintegy húsz személyt letartóztattak.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!