Orsolya
7 °C
10 °C

Bush: a világnak támogatnia kell a ruandai népirtás túlélőit

MTI
2004.04.08. 07:46
A ruandai népirtás túlélőinek támogatására hívta fel a nemzetközi közösséget George Bush amerikai elnök szerdán, az afrikai országban történt tömeges gyilkosságok kezdetének tizedik évfordulóján.

A texasi birtokán tartózkodó Bush közleményében hangsúlyozta: az Egyesült Államok továbbra is támogatja Ruandát a családok egyesítése, az AIDS elleni küzdelem és a jogállam megteremtésének előmozdítása terén. Egyúttal felhívta a világ országait, hogy a népirtásért felelős személyek megbüntetése végett működjenek együtt a Ruandában elkövetett bűnöket vizsgáló nemzetközi törvényszékkel.

Szerdán a ruandai népirtás áldozataira emlékezett a világ: a kis közép-afrikai államban 1994-ben három hónap alatt legalább 800 ezer embert mészároltak le etnikai gyűlölettől áthatott, szélsőséges hutuk a tuszi kisebbség soraiból, illetve a gyűlölködésre és öldöklésre nem kapható, mérsékelt hutuk közül. A ruandai fővárosban, Kigaliban több afrikai államfő részvételével rendeztek gyászszertartást az áldozatok emlékére.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.