Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Riadókészültségben marad a francia rendőrség

MTI
2004.04.09. 18:37
A nemzetközi terrorista fenyegetésekkel indokolta pénteken a francia belügyminiszter, hogy az amerikai hírszerzéstől származó jelzés nyomán előző este lezárták és kiürítették a Párizst elővárosaival összekötő helyiérdekű vasút (RER) egyik vonalát és a hozzá csatlakozó metróvonalakat, noha az értesülés utólag vaklármának bizonyult.

"Semmit nem bízhatunk a véletlenre olyan időszakban, amikor a világon mindenütt fenyegetésekkel találjuk szembe magunkat" - jelentette ki az Europe 1 rádióadónak nyilatkozva Dominique de Villepin. Az egy hete kinevezett új belügyminiszter közölte: a francia rendőrség továbbra is riadókészültségben marad, és a jövőben is komolyan vesz minden hozzá befutó figyelmeztetést.

A pénteken nyilvánosságra került információk szerint a francia hatóságokat az amerikai CIA tájékoztatta a robbantásveszély lehetőségéről. Villepin elmondta, hogy a hiteles forrásból érkezett jelzés birtokában a francia illetékesek úgy döntöttek, hogy nem kockáztatnak. Hozzáfűzte egyúttal, hogy Franciaország eddig nem kapott "névre szóló terrorfenyegetést".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.