Emánuel
4 °C
12 °C

Moszkva szerint a terroristákat segíti az EU tervezete

MTI
2004.04.09. 21:30
Kapcsolódó cikkek (1)
Oroszország szerint a terroristák malmára hajtja a vizet az EU által az ENSZ Emberjogi Bizottságában Csecsenföld ügyében benyújtott határozattervezet. Jurij Fedotov külügyminiszter-helyettes pénteken a nemzetközi terrorizmus elleni harccal ellentétesnek minősítette a tervezetet, és kifejezte reményét, hogy a genfi testület nem fogja elfogadni. A tervezet beterjesztése arra vall, hogy az EU-tagállamok kétségbe vonják az észak-kaukázusi politikai folyamat haladását - tette hozzá Fedotov orosz hírügynökségek szerint.

Az EU-tervezet elítéli az emberi jogok csecsenföldi megsértését, beleértve az emberrablásokat, igazságszolgáltatáson kívüli emberöléseket, kínzásokat, és felszólítja Moszkvát az elkövetők felelősségre vonására, valamint a nemzetközi segélyszervezetek és a sajtó szabad bejutásának biztosítására.

A tervezet ugyanakkor elismeri Oroszország jogát a terrorizmus és a bűnözés üldözésére a nemzetközi emberjogi normák betartásával. Egyben olyan békés politikai megoldást szorgalmaz, amely maradéktalanul tiszteletben tartja az Orosz Föderáció szuverenitását és területi integritását.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!