Piroska
-12 °C
-2 °C

Tízezres tömeg tüntetett az örmény elnök ellen

MTI
2004.04.09. 21:45
Több tízezer tüntető követelte Robert Kocsarján örmény elnök lemondását pénteken Jerevánban. A becslések szerint mintegy 20 ezer résztvevő a népszavazási törvények megváltoztatását követelte, hogy ily módon kezdeményezhessenek bizalmatlansági szavazást a Kocsarján-kormányzat ellen. A tüntetést szervező két fő ellenzéki párt vezetői választási csalással, korrupcióval, az emberi jogok sorozatos megsértésével, valamint azzal vádolják az államfőt, hogy helytelen gazdaságpolitikát folytat.

A tüntetés résztvevői közölték, hogy a jövő héten is folytatják tiltakozásukat, mindaddig, amíg el nem érik céljukat. "Ez jó alkalom lenne az elnök számára, hogy civilizált módon lemondjon" - mondta Sztyepan Demircsán, az Igazság vezető ellenzéki tömörülés vezetője.

A tiltakozók annak ellenére vonultak az utcára, hogy a rendőrség nem adott engedélyt a megmozdulásra. A rendvédelmi szervek mindazonáltal nem avatkoztak közbe az esemény alatt. Az örmény alkotmánybíróság az elnök tavaly márciusi újraválasztását követően javasolta egy ilyen népszavazás egy éven belüli megtartását.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.