Miklós
-7 °C
4 °C

Kórházban a Mianmart uraló junta vezetője

MTI
2004.04.14. 15:19
Sürgős jelleggel kórházba szállították a Mianmart (Burmát) uraló katonai junta első számú vezetőjét, Than Shwe tábornokot, a Béke és Fejlesztés Állami Tanácsának elnökét - közölte külföldi tudósítókkal szerdán egy névtelenül nyilatkozó ranguni illetékes.

Arra nem tért ki, hogy megműtötték-e a 71 éves tábornokot. Mint mondta, Than csak annyit közölt családjával, hogy vakbélgyulladással vitték be egy ranguni katonai kórházba.

A külföld felé Khin Nyunt tábornok, miniszterelnök képviseli a katonai juntát, és rendszerint ő nyilatkozik a katonai vezetés nevében a burmai médiának is. Than Shwe, a hadsereg főparancsnoka visszavonultan él, nagyon ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt, de burmai politika ismerősei szerint a háttérből ő mozgatja a szálakat, övé a legnagyobb tényleges hatalom az ázsiai országban. Már tizenkét éve áll Mianmar élén.

Hírek szerint ő az ország demokratikus átalakulásának legfőbb ellenzője, és ő áll ellen leginkább minden olyan kezdeményezésnek, amely legális szerepet akarna juttatni az ország politikai életében az Aung San Suu Kyi vezette ellenzéknek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!