Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Iraki civilt vertek agyon amerikai katonák

MTI
2004.04.14. 21:19
Egy iraki belehalt sérüléseibe, miután amerikai katonák gumibotokkal ütlegelték Kút városában, mert nem volt hajlandó levenni gépkocsijáról Muktada asz-Szadr radikális síita vezető ráragasztott képmását.

Egy helybeli iraki rendőrtiszt közölte ezt szerdán külföldi tudósítókkal. Elmondása szerint amerikai katonák leállítottak kedd este a Bagdadtól 180 kilométernyire délkeletre fekvő iraki Kút város központjában egy gépkocsit, és felszólították annak vezetőjét, hogy távolítsa el a karosszériára ragasztott plakátot, amelyen az amerikai katonai hatóságok által körözött radikális síita vezető portréja volt látható. Miután a gépkocsi vezetője nem tett eleget felszólításuknak, kirángatták az autóból, és gumibotokkal verni kezdték.

Kút város közkórházának igazgatója megerősítette, hogy az ütlegelés áldozata a botozás során elszenvedett sérüléseibe halt bele. Az amerikai katonai hatóságok eddig nem erősítették meg az iraki forrásokból származó hírt.

Az amerikai hadsereg céljának tekinti Szadr elfogását vagy megölését - egy amerikai tábornok, katonai szóvivő hivatalosan be is jelentette ezt vasárnapi sajtóértekezletén.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!