Gyöngyi
2 °C
13 °C

Törzsi csapatok üldözik az al-Kaida tagjait

MTI
2004.04.19. 10:53
Mintegy kétezer törzsi fegyveres üldözi az al-Kaida terrorszervezet tagjait és támogatóikat az afgán határ közelében fekvő pakisztáni törzsi területeken az iszlámábádi kormány által szabott keddi határidőig. A pakisztáni hatóságok április 20-ig adtak időt a helyi lakosságnak a dél-vazirisztáni térségben megbúvó terroristák kifüstölésére, illetve kiadására. A határidő lejárta után a kormányzat katonai akciót helyezett kilátásba.

A térségben a múlt hónapban mintegy hatvan fegyverest ölt meg és 163 gyanúsítottat vett őrizetbe a hadsereg. Március 16. és 28. között legalább 48 katona vesztette életét egy ottani hadműveletben. Pakisztáni tisztségviselők hétfőn bejelentették: törzsi csapatok felégették két olyan helyi lakos házát, akiket al-Kaida-tagok rejtegetésével gyanúsítanak. Helyi lakosok szerint a harcok jelenleg Vana település körzetében zajlanak.

A dél-pakisztáni hegyvidéki terület valószínűleg az Afganisztánból elmenekült tálibok és al-Kaida-tagok fő menedékhelye, sokak szerint itt bujkál Oszama bin Laden és Ajman az-Zavahiri, az al-Kaida két vezetője is.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.