Pál
-9 °C
0 °C

A jordán király lemondta találkozóját Bush elnökkel

MTI
2004.04.20. 07:01
Lemondta szerdára tervezett washingtoni találkozóját George Bush amerikai elnökkel II. Abdalláh jordániai király, mert kérdésessé vált az Egyesült Államok elkötelezettsége a közel-keleti békefolyamat iránt - derül ki egy ammáni közleményből. A két fél megbeszélését május első hetére tették át.

A washingtoni Fehér Házban megerősítették, hogy a találkozót elnapolták, de ennek okaként a közel-keleti térségben zajló újabb fejleményeket nevezték meg. A jordániai közlemény szerint a megbeszélést azért halasztották el, hogy az amerikai kormányzat illetékeseivel tisztázhassák a békefolyamatra vonatkozó álláspontot, különös tekintettel a palesztin területek jövőjére a legutóbbi amerikai nyilatkozatok után.

Az arab világban éles bírálatokkal illették az amerikai kormányzatot, miután Bush a múlt héten támogatásáról biztosította Ariel Saron izraeli kormányfő tervét, amely a palesztin területekről részleges izraeli kivonulást helyez kilátásba, de egyszersmind magában foglalja több ottani zsidó telep bővítését is. Az arabok dühét fokozta, hogy egy izraeli helikopterről a hét végén agyonlőtték a szélsőséges palesztin Hamász szervezet vezetőjét.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!