Emőke
8 °C
19 °C

Kuba Magyarország támogatását kéri

MTI
2004.04.20. 16:41
Kuba Magyarország támogatását kéri a guantanamói támaszpont helyzetéről az ENSZ emberi jogi bizottságához benyújtott határozati javaslata ügyében, közölte a Kubai Köztársaság magyarországi nagykövete keddi budapesti sajtótájékoztatóján. "Az április 15-én benyújtott határozati javaslat célja, hogy az Egyesült Államok mielőbb tájékoztassa a nemzetközi közösséget a guantanamói fogolytáborban történtekről" - mondta Alfredo León Álvarez.

A genfi bizottság szerdán szavaz a javaslattervezetről. Kuba magyarországi nagykövete elmondta: szóbeli jegyzéket nyújtott be a magyar Külügyminisztériumnak kérve, hogy Magyarország támogassa a javaslatot, és vállaljon társszerzőséget. Hozzátette: Kuba a bizottság többi tagországát is felkérte, hogy támogassák javaslatát. Magyarország a többi országgal együtt bebizonyíthatja, hogy az emberi jogok területén nem alkalmaz kettős mércét - mondta a nagykövet.

Emlékeztetett arra, hogy a guantanamói amerikai tengerészeti támaszponton fogva tartottak pontos számát, kilétét senki sem ismeri, és az embertelen bánásmódban részesülő foglyok ellen nem folyik semmiféle hivatalos eljárás.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!