Ambrus
-7 °C
3 °C

Saron fia megsemmisítette a perdöntő kazettákat

MTI
2004.04.20. 20:57
Gilad Saron, az izraeli miniszterelnök fia kijelentette, hogy megsemmisítette azokat a kazettákat, amelyeket az ügyészség követel tőle a Saron kormányfő hivatalát is veszélyeztető megvesztegetési üggyel kapcsolatban. A több évvel ezelőtti görögországi ingatlanügylettel kapcsolatban kirobbant vesztegetési botrány szálai elérték a kormányfőt is, s a főügyész nemrégiben vádemelést kezdeményezett ellene. Amennyiben vádat emelnének a miniszterelnök ellen, az távozásával járna, ami viszont a Gázai övezetből való kivonulási tervét is meghiúsítaná.

Az ifjabb Saron elmondta, hogy magnókazettára vette a vesztegetéssel megvádolt David Appel üzletemberrel lezajlott beszélgetéseket, ám később megsemmisítette a kazettákat. Mint fogalmazott, azóta megbánta a dolgot, mert akkor most bizonyíthatná, hogy nem követett el semmit. Nevetséges dolog feltételezni, hogy ha valaki kenőpénzt fogad el, akkor az ügyletről felvételeket készít, tette hozzá Gilad Saron.

Az ügyészség szerint a miniszterelnök fia 1999-ben nagy összeget fogadott el Appeltől azért, hogy vegye rá apját, az akkori külügyminisztert: segítse elő görögországi ingatlanvásárlását.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.