Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Saron fia megsemmisítette a perdöntő kazettákat

MTI
2004.04.20. 20:57
Gilad Saron, az izraeli miniszterelnök fia kijelentette, hogy megsemmisítette azokat a kazettákat, amelyeket az ügyészség követel tőle a Saron kormányfő hivatalát is veszélyeztető megvesztegetési üggyel kapcsolatban. A több évvel ezelőtti görögországi ingatlanügylettel kapcsolatban kirobbant vesztegetési botrány szálai elérték a kormányfőt is, s a főügyész nemrégiben vádemelést kezdeményezett ellene. Amennyiben vádat emelnének a miniszterelnök ellen, az távozásával járna, ami viszont a Gázai övezetből való kivonulási tervét is meghiúsítaná.

Az ifjabb Saron elmondta, hogy magnókazettára vette a vesztegetéssel megvádolt David Appel üzletemberrel lezajlott beszélgetéseket, ám később megsemmisítette a kazettákat. Mint fogalmazott, azóta megbánta a dolgot, mert akkor most bizonyíthatná, hogy nem követett el semmit. Nevetséges dolog feltételezni, hogy ha valaki kenőpénzt fogad el, akkor az ügyletről felvételeket készít, tette hozzá Gilad Saron.

Az ügyészség szerint a miniszterelnök fia 1999-ben nagy összeget fogadott el Appeltől azért, hogy vegye rá apját, az akkori külügyminisztert: segítse elő görögországi ingatlanvásárlását.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!