Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Szerbiában letartóztatttak egy fenyegetőző "álvörössapkást"

MTI, HavariaPress
2004.04.29. 19:36
A szerb rendőrség elfogott egy férfit, aki a rettegett vörössapkás osztag egykori tagjának adva ki magát a morbiditás határát súroló interjújával borzolta fel a kedélyeket Szerbiában.

A belgrádi rendőrség csütörtökön jelentette be, hogy elfogták a 41 éves Dragan Zaricot, aki vörössapkásnak, bizonyos Dzsó kapitánynak adva ki magát interjút adott a keddi Kurir című belgrádi bulvárlapnak. Az interjúban Zaric azt állította, hogy vörössapkás bajtársai hamarosan egyenruhában jelennek meg a Zoran Djindjic szerb miniszterelnök gyilkosai felett ítélkező törvényszéken, miután hatan közülük a múlt héten az osztag jelképeit ábrázoló pólókban bukkantak fel a tárgyalóteremben. Zaric szerint "politikailag igazolt" volt a kormányfő meggyilkolása, s nekik, a vörössapkásoknak nem jelent semmit kioltani egy ember életét. Azt is mondta, hogy az osztag létezik, parancsnoka még mindig a merénylet értelmi szerzőjének tartott Milorad Lukovic Legija, aki Szerbiában van (a titkosrendőri osztagot, a JSO-t a tavaly márciusi merénylet után feloszlatták).

A rendőrség szerint Zaric sosem állt alkalmazásában. Azért adta ki magát vörössapkásnak és csapta be a Kurir újságíróját, mert tisztelte a JSO-t, irritálták az osztagról szóló cikkek, és a vörössapkások védelmére akart kelni. A férfi munkanélküli, a múltban több bűncselekményt követett el. Az ügyészség álhírek terjesztésével gyanúsítja.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.