Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Újabb összecsapások voltak Berlinben

MTI
2004.05.02. 02:27
Autonómoknak nevezett anarchista rendbontók a munka ünnepe alkalmából utcai csatákat provokáltak szombaton este Berlinben. Az autonómok és a rendőrök csatározásának helyszíne Berlin Kreuzberg kerülete volt, amely a város újraegyesítése előtt Nyugat-Berlinhez tartozott.

A sötétség beálltával néhány száz, arcát elfedő autonóm rátámadott a rendőrökre, kövekkel és palackokkal dobálta meg a rendfenntartókat. Berlinben körülbelül 9 ezer rendőrt tartottak készenlétben, számítva arra, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is lesznek rendbontások.

Az atrocitások központja a kreuzbergi Heinrich tér volt, ahol a rendőrök vízágyúk bevetésével oszlatták szét a tömeget. Előzőleg az autonómok szeméttároló konténereket gyújtottak fel, utcaköveket szedtek fel. A Heinrich tér környékét a rendőrség lezárta.

A rendőröket, akik kezdetben védőpajzs és gumibotok nélkül vonultak fel, a kőzápor átmenetileg visszavonulásra kényszerítette. A támadó tömeg szétoszlatására könnygázt is bevetettek. Kirakatok törtek be, egy buszmegálló megsemmisült.

Szombatra virradóra Berlin Prenzlauer Berg kerületében fiatal anarchisták támadtak rendőrökre, a 61 sebesültből 58 rendőr volt. A berlini randalírozások során előállított személyek számát több mint százra becsülik.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!