Emánuel
3 °C
12 °C

Az izraeliek agyonlőtték a Hamász egyik vezetőjét Ciszjordániában

MTI
2004.05.05. 20:30
Az izraeli katonák szerdán agyonlőtték a Hamász egyik vezetőjét a ciszjordániai Náblusztól északra, a radikális palesztin szervezet egy másik vezető személyiségét kiengedték a börtönből.

Egy izraeli egység akciót hajtott végre Náblusztól északra, s eközben észrevettek egy fegyveres terroristát, tüzet nyitottak rá és megölték. A katonák ezt követően felrobbantottak egy, a közelben telepített robbanószerkezetet - közölte a hadsereg szóvivője. Egyes források úgy tudják, hogy körül vették házát. A lelőtt palesztin egyes jelentések szerint Imad Dzsanatra, az Ezzeddin al-Kasszámnak, a Hamász fegyveres szárnyának volt az egyik vezetője, akit az izraeliek már régen körözték.

Nem sokkal az incidens előtt az izraeli hatóságok szabadon engedték Mohamed Tahát, a Hamász egyik alapítóját. A 68 éves Hamász-vezető, aki izraeliek százaival végző öngyilkos merényletek egyik szervezője volt, 14 hónapot töltött izraeli börtönben. Tavaly márciusban öt fiával együtt tartóztatták le, amikor izraeli katonák vonultak be Bureidzs menekülttáborba.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.