Miklós
-7 °C
2 °C

A szlovák kommunisták kivonnák a csapatokat Irakból

MTI
2004.05.11. 14:03
A szlovák parlamenti ellenzékhez tartozó kommunisták kitartanak azon követelésük mellett, hogy rendeljék haza az Irakban tartózkodó szlovák katonákat.

Az előző rendszer közvetlen jogutódjának számító Szlovákia Kommunista Pártja (KSS), amely a rendszerváltás után tizenhárom évvel szerzett ismét parlamenti pozíciót, jelezte, hogy a 82 főből álló szlovák műszaki alakulat és a 20 ember alkotta felderítő osztag hazarendelésére tett indítványát a kedden elkezdődött májusi ülésszakon kívánja előterjeszteni.

Elemzők szerint várható, hogy a KSS követelése több ellenzéki párt soraiban is támogatókra talál, de az is valószínű, hogy a kormányhoz tartozó Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) is hasonló álláspontra helyezkedik. Vladimír Palko kereszténydemokrata belügyminiszter a televízió nyilvánossága előtt már kimondta: hiba volt szlovák katonákat küldeni Irakba.

Szinte biztos, hogy a KDH komplex jelentésben számoltatja el a kormányt az Irakban tartózkodó szlovák katonák biztonságával kapcsolatos kérdésekről, kiküldetésük okairól, annak részletes körülményeiről, nemkülönben arról, hogy meddig maradnak Irakban.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!