Gerzson
1 °C
10 °C

Az EU a házrombolások azonnali leállítását követeli Izraeltől

MTI
2004.05.14. 21:05
Az Európai Unió soros elnöki tisztségét betöltő Brian Cowen ír külügyminiszter pénteken felszólította Izraelt, hogy azonnal szüntesse be a Gázai övezetben lévő Rafah palesztin menekülttábor házainak lerombolását.

Az ír elnökség által kiadott közleményben a politikus emlékeztetett az izraeli-palesztin konfliktus rendezése érdekében közvetítő négyes - az ENSZ, az EU, az Egyesült Államok és Oroszország - május 4-i találkozójának állásfoglalására, hogy Izrael tartsa tiszteletben a palesztin nép méltóságát és javítson életkörülményein.

A közel-keleti válság megoldására a kvartett által kidolgozott útiterv előirányozza egy palesztin állam megteremtését 2005-ben, egyben hangoztatja, hogy Izraelnek tartózkodnia kell a palesztinok épületeinek és ingatlanjainak lerombolásától - tartalmazza az EU-közlemény.

Izraelnek a Gázai övezet déli részében épületek százait kell lerombolnia ahhoz, hogy kiterjessze az általa létrehozandó biztonsági övezetet. Pénteken közel húsz házat rombolt le az izraeli hadsereg a rafahi menekülttábornál.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.