Auguszta
5 °C
22 °C

Olasz tiszteletbeli konzulátus nyílik Szegeden

MTI
2004.05.20. 11:58
Olasz tiszteletbeli konzulátust avatnak csütörtökön este Szegeden. Az intézmény regionális diplomáciai feladatokat lát el Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyékben, tájékoztatta Pál József tiszteletbeli konzul az MTI-t. "A tiszteletbeli konzulátus feladata a dél-alföldi térségben valamennyi olasz érdekeltségű ügyet képviselni, szükség esetén vinni" - mondta a Szegedi Tudományegyetem olasz tanszékének vezetője. Ismertetése szerint elsődleges cél az olasz-magyar kapcsolatok ápolása, bővítése, különös tekintettel a gazdasági, kereskedelmi, tudományos és kulturális együttműködésekre.

A tiszteletbeli konzulátus feladatai közé tartozik az is, hogy segítsen azoknak az olasz állampolgároknak, akiknek a régióba utazásuk során valamilyen problémájuk adódik, közölte a professzor. Kitért arra, hogy az intézmény munkájába be kívánja vonni az egyetem olasz tanszékén tanuló hallgatókat is.

Szegeden a most megnyíló olasz konzulátus a negyedik külképviseleti intézmény. A román főkonzulátus, az osztrák és a török tiszteletbeli konzulátus már több éve látja el feladatát, közölte Pál József.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.