Judit
3 °C
6 °C

Nem lehetnek donorok a melegek az USA-ban

MTI
2004.05.20. 20:50
A homoszexuálisok és a kábítószerrel élő személyek ezentúl nem lehetnek donorok az Egyesült Államokban működő spermabankokban.

Az Egyesült Államok táplálkozásügyi és gyógyszerészeti hivatala (FDA) által elrendelt új szabályok értelmében a spermabankok donorjainak a jövőben nyilatkozniuk kell nemi irányultságokról.

Az FDA május 25-én életbe lépő szabályozása az emberi szövetet és sejteket összegyűjtő szervezetek számára kötelezővé teszi, hogy kérjenek nyilatkozatot adományozóiktól egyebek mellett arra nézve, hogy homoszexuálisok-e, vagy fogyasztanak-e kábítószert. Igenlő válasz esetén a jelentkezőket el kell utasítani.

Az FDA álláspontja szerint például a spermabankok számára egészségügyi szempontból kockázati tényezőt jelent, ha az adományozó az adomány megtételét megelőző öt éven belül homoszexuális kapcsolatot tartott fenn.

A véradás és a szervadományozás már egy ideje ugyanezen szabályok szerint történik - érvelt az FDA az új, bevezetésre váró szabályozás mellett. A rendelkezést az amerikai homoszexuálisok szervezetei hevesen bírálták.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!