Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Őrizetben a pakisztáni merénylet-kísérlet szervezői

MTI
2004.05.27. 16:35
Pervez Musarraf pakisztáni elnök bejelentette, hogy őrizetbe vettek több személyt a pakisztáni hadsereg és a légierő soraiban az ellene tavaly decemberben megkísérelt merényletek ügyében. A Geo pakisztáni kereskedelmi televíziónak adott, csütörtökön sugárzott interjújában Musarraf úgy vélekedett, hogy a tavaly decemberben elkövetett robbantásos merényletek hátterében egy pakisztáni állampolgárságú személy áll, a tettesek indítéka egyrészt a vallási szélsőségesség, egyrészt pedig a pénz volt.

Saukat Szultan vezérőrnagy, a fegyveres erők szóvivője megerősítette, hogy több alacsony rangfokozatú katonát őrizetbe vettek. A szóvivő szerint az elnök nyilatkozatában arra utalt, hogy egy pakisztáni kapcsolattartó közvetítésével az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezet is érintett az ügyben. Az esettel kapcsolatban a szóvivő ugyanakkor cáfolta, hogy az al-Kaida beszivárgott volna a hadsereg soraiba.

Tavaly decemberben két merényletet is elkövettek a fegyveres erők főparancsnoki tisztét is betöltő államfő ellen. Az elsőben senki nem sérült meg, a másodikban tucatnyian meghaltak és közel ötvenen megsérültek. A támadásokkal kapcsolatban korábban egy szélsőséges fegyveres muzulmán csoport több feltételezett tagját őrizetbe vették, míg egy Musarraf elleni korábbi merénylettel az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezettel kapcsolatban álló szervezet tagjait tartóztatták le nemrégiben.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!