Mária
-6 °C
-2 °C

Grúziában lekapcsolták az áramot

MTI
2004.05.31. 22:04
Kikapcsolták a Grúziába irányuló orosz államellátást hétfőn este a Kaukázuson túli volt szovjet tagköztársaság egész területén.

Eközben Eduard Kokojti, Dél-Oszétia, a szakadár grúz autonóm köztársaság vezetője egy orosz televíziós állomásnak nyilatkozva kilátásba helyezte, hogy ellenállnak, ha grúz csapatok átlépnék Grúzia és Dél-Oszétia határát.

A grúz fővárosból érkező első hírek szerint Tbiliszi áram nélkül maradt. A városi tömegközlekedés ügyeletes diszpécsere elmondta, hogy néhány metrószerelvény két állomás között állt le, intézkedéseket tettek a föld alatti alagutakban rekedt utasok kimenekítésére. A helyi rádió-, illetve televíziós adók azonban tartalék áramkörre kapcsolva továbbra is sugároznak.

Az orosz intézkedést összefüggésbe hozzák azzal, hogy Moszkva és Tbiliszi között feszültté vált a légkör Dél-Oszétia miatt. Eduard Kokojti dél-oszét vezető az NTV moszkvai tévének hétfőn este leszögezte: teljes mértékben ellenőrzik a dél-oszétiai-grúz határvidéket, és ha kell, erőt vetnek be a grúz csapatok ellen, ha azok be akarnának törni Dél-Oszétia területére.

A grúziai kormányzat a nap folyamán elitcsapatokat küldött a Grúziától elszakadni vágyó köztárságba, a hivatalos indoklás szerint azért, hogy felvegye a harcot a térségben virágzó csempészet ellen. Rendőrségi források szerint a mintegy 400 fős egység helikopteres támogatást is kap.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.